Recycling, recycling!

Før en stund siden så var jeg i Trondheim på bytur. Jeg var veldig ofte i byen i de siste to år men hadde aldri tid til å kose meg litt. Var jeg ferdig på jobb så sprang jeg fortest mulig til togstasjonen for å rekke toget... Nå var det endelig litt kos, selv om turen var ganske kort. :o) Jeg kjøpte disse skattene på Etter min morfar på Bakklandet (som er forresten en skatt i seg selv og absolut verdt å besøke!). Gafler og skjer i 40 og 60gr sølv eller forsølvet messing. Jeg hadde vel ikke tenkt å bruke dem til servering - selv om de var i veldig god stand - men noen planer hadde jeg. ;o)


Jeg har lovet å knipse noen bilder underveis mens jeg jobber så vær forberedt for et lang innlegg.... ;o) På bildet ser ser dere første steg i prosessen. Skjeen er laget av 40gr sølv og har blitt behandlet med sandpapir. Jeg har tegnet på det med frihånd, et motiv inspirert av våren i mitt hjemland, nemlig mandeltreer og småfugler...Tror at jeg savner for tiden både våren og hjemlandet...

Og så begynner vi med den møkka jobben....Driller hul hvor jeg skal lage åpninger. Det var litt krevende å holde speilreflekskamera med venstre hånd, så vis forståelse hvis bildene ikke er helt fine... ok?


og så sager vi! Jeg begynner med de områdene som er innerst og må sages bort og deretter sager jeg rundt. Når jeg er ferdig så ser skjeen sånn ut.


Til slutt så er det filler, sandpapir, polering, vasking i ultralyd bad for å fjerne poleringsmiddel, montering av kjede og lås og fotografering. Jeg tok dessverre ikke flere bilder av disse trinnene...Hendene blir altfor skitne og jeg orket ikke å vaske hendene hver femte minutt for å knipse bilder.... Men her er resultatet!
Et unik halssmykke som skal forhåpentligvis gjøre noen veldig veldig glad! Jeg var i hvert fall veldig glad og fornøyd mens jeg laget det og smiler hver gang jeg ser på det! :o)  Smykket bærer fortsatt preg av sin opprinelse, jeg har med vilje ikke sandet bort alle merkene som metallet hadde. Det er montert på et kjede i sterling sølv som er 14K forgyllet. Jeg mangler et bilde hvor smykket er i bruk. Jeg prøvde, men klarte ikke å få et bilde som var bra nok. Dere kan vel vente litt, ikke sant? ;o)

Jeg vil også takke for alle superhyggelige kommentarer på forrige innlegg og ønsker nye følgere velkommen! Ha en strålende dag alle sammen! 

7 kommentarer

ide-puffen

30.jan.2012 kl.16:04

Så vakkert og så utrolig flink du er for ikke å glemme for en morsom ide å bruke gamle skjeer.

Kos deg i sola.

Klem klem

jorannhenny

30.jan.2012 kl.19:54

Så utrolig fint! Ble helt betatt jeg nå:) Og så gøy det så ut å lage!!! :D Du er kjempe flink!!!

Ingrid Riddervold

30.jan.2012 kl.23:15

KJEMPEKULT :-D Jeg deler linken på FB-siden vår jeg :o)

31.jan.2012 kl.00:09

τελειο!!

Anna

31.jan.2012 kl.14:08

Kjempeflott smykke! Veldig mye jobb og konsentrasjon! Og så gøy at det er laget av en skje! Liker det veldig godt. Og så syns jeg det er kjekt at det greske skinner gjennom i det du lager. Det skulle da bare mangle! :) Forresten: har du en form for utdanning innen de forskjellige teknikkene du bruker, eller er du selvlært? :) Det var i hvertfall veldig flott! :)

Kristine Dall

03.feb.2012 kl.00:01

Dette var superlekkert. Love it!

Helene R

10.feb.2012 kl.07:41

Så stilig det var! Alldeles nydelig, altså. Artig at det er laget av en skje!

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

29, Levanger

En trivelig gresk dame som bor i Norge i tre år nå! Heldig mamma til verdens søteste datter og lykkelig gift med verdens snilleste mann! Jeg studerte tysk språk men den kreative naturen min var ikke tilfredstillt...så jeg begynte på nytt og nå er jeg utdannet smykkedesigner og sølvsmed. Smykkene er kanskje min største lidenskap men jeg elsker å eksperimentere med forskjellige ting av og til! Det er jo helt umulig å begrense fantasien og hendene mine! Hvis du ønsker å kjøpe noe fra meg, klikk på Eplalogoen for å komme til nettbutikken eller send meg en epost og vi skal få det til! Adressen er chatzopoulou.m@gmail.com! Noen av varene mine kan også finnes på Rundt og Rundt Redesign på Lofoten. Håper at du finner noe interessant i den lille boksen min! Legg gjerne igjen en aldri så liten kommentar!

"Besøk gjerne nettbutikken min"


T H E L I T T L E B O X
bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits