Min lille pute!

Tidligere i år eller bedre sagt i fjor / hvis vi snakker om akademiske år, så var jeg student på HiNT. Jeg tok Kunst og Håndverk. Det var en vil ide å bli student en gang til og jeg trodde ikke at jeg skulle komme inn, da jeg søkte. Men jeg fikk studieplass og klarte å fullføre studiet til og med gode resultater til tross for alle vanskeligheter. :o) Jeg fikk eksperimentere med nye materialer og ukjente teknikker, ble kjent med nye folk og hadde et fantastisk kreativt år!

Blant teknikkene som vi jobbet med, var tekstiltrykk og broderi. Jeg hadde null erfaring med tekstiltrykk og lite erfaring med broderi. Jeg hadde brodert ganske mye korssting men ikke noe mer enn det... Mammaen min insisterte at jeg burde lære meg å brodere men da jeg var 14 virket broderi utrolig kjedelig..... og det er en ting å brodere ferdig tegnede mønstre og noe helt annet å brodere fritt og skape et personlig utrykk!

Oppgaven var å kombinere både tekstiltrykk og broderi og lage en bruksgjenstand... Se på min lille pute! :o)


Er den ikke fin da? Mønsteret er  inspirert av japanske blomstrede tekstiler-som jeg elsker- men jeg har tilsatt litt gresk preg her og der...Jeg tegnet mønsteret på rispapir og bestemte meg hvilke områder skulle bli trykt på tekstilen. Stoffet er billig hvitt bomullstoff fra Ikea av litt kraftigere kvaitet. Jeg har brukt vanlig kontaktpapir for å reservere områder på tekstil - det fungerer strålende!Da jeg ver ferdig med tekstilmaling så brukte jeg blåpapir for å overføre resten av mønsteret på stoffet og begynte å brodere... Jeg har brukt DMC mouline broderigarn som fåes kjøpt overalt i mange forskjellige farger.og jeg broderte i flere dager....uker....  før jeg var endelig ferdig og fornøyd med resultatet!men da jeg skulle sy putetrekket sammen....så var jeg ikke fornøyd likevel....Jeg måtte vel ha litt broderi på baksiden og....


 

....og så ble det en liten bukett på baksiden i tillegg! :o)

Det tok meg nesten en evighet å lage den men jeg synes at det var absolut verdt det! Og gjett hvem som valgte broderi som tema i fordypningsoppgaven sin.... Jeg skal vise bilder av det som jeg holdt på med i nesten to måneder snart! Følg med! ;o)

 

12 kommentarer

Marianne

02.sep.2011 kl.22:25

Flink du er, den var kjempe fin! :)

Celinn Jensen

02.sep.2011 kl.22:26

flink!

marthe

02.sep.2011 kl.22:27

Flink. Den var skikkelig fin.

Kari Buvik -

02.sep.2011 kl.22:30

ååh, så søt! :D jeg kan ivertfall ingenting med sying og sånt. tro meg!

btw, vil du støtte musikken min der jeg synger? :) gå innpå bloggen, der ligger alle sangvideoer!

mnkri ♥

02.sep.2011 kl.22:34

så søt den var! ^^

Hilde

02.sep.2011 kl.22:35

Så utrolig fint :-) Du er jo kjempeflink!

Charlotte Jørgensen

02.sep.2011 kl.22:39

Den var kjempe fin! Flink du er :)

dropsofmylife

02.sep.2011 kl.22:42

Fine puter :)

Sara ! Kommenterer tilbake

02.sep.2011 kl.23:03

Fin !!

Merethe

02.sep.2011 kl.23:04

Veldig fin! :)

Ingrid Riddervold

03.sep.2011 kl.09:07

Ohoi, bøyer meg i støvet! Dette må ha tatt tid! Jeg har kjøpt en broderibok fra Etsy, lære meg noen nye sting, så får vi se hva som dukker opp :-)

demie

04.sep.2011 kl.23:04

Mαρία μου , jeg synes du er utrolig flink! du har lært deg norsk, veldig bra og veldig fort! du studerte en gang til og du har talent! for man må ha det og .... bra for deg! fortsett sånn : )

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

29, Levanger

En trivelig gresk dame som bor i Norge i tre år nå! Heldig mamma til verdens søteste datter og lykkelig gift med verdens snilleste mann! Jeg studerte tysk språk men den kreative naturen min var ikke tilfredstillt...så jeg begynte på nytt og nå er jeg utdannet smykkedesigner og sølvsmed. Smykkene er kanskje min største lidenskap men jeg elsker å eksperimentere med forskjellige ting av og til! Det er jo helt umulig å begrense fantasien og hendene mine! Hvis du ønsker å kjøpe noe fra meg, klikk på Eplalogoen for å komme til nettbutikken eller send meg en epost og vi skal få det til! Adressen er chatzopoulou.m@gmail.com! Noen av varene mine kan også finnes på Rundt og Rundt Redesign på Lofoten. Håper at du finner noe interessant i den lille boksen min! Legg gjerne igjen en aldri så liten kommentar!

"Besøk gjerne nettbutikken min"


T H E L I T T L E B O X
bloglovin
Kategorier

Arkiv

hits